NİĞDE / MERKEZ - Dündarlı 100.Yıl Ortaokulu

Okulumuzun Harezmi Eğitim Modeli Başvurusu Kabul Edildi

Okulumuzun Harezmi eğitim modeline başvurusu onaylandı.

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen ve ülkenin dört bir yanında uygulanan Harezmi Eğitim Modeli öğrencilerin disiplinler arası öğrenmesini destekleyen bir programdır. Bu program kapsamında öğrenciye disiplinler arası öğretim yöntemleri uygulanır ve bir derse birden çok öğretmen eşlik eder. Harezmi Eğitim Modeli temel olarak çağın ötesinde bireyler yetiştirmeyi hedefler. Bu yüzden bilgisayar becerilerini diğer disiplinlerin kazanımlarıyla harmanlayarak öğrencilere bilgi işlemsel becerileri kazandırır.

Okulumuz da bakanlığımız tarafından başlatılan ve neredeyse tüm illerde faaliyete geçen bu eğitim modeline kabul edildi. Bundan sonraki süreçte öğretmenlerimiz uzmanlar tarafından Harezmi Eğitim Modeli hakkında detaylı ve uzun bir eğitim alacak ardından en kısa sürede bu eğitim modeli okulumuza adapte edilecektir.

Yayın: 10.10.2023 - Güncelleme: 17.02.2024 01:26 - Görüntülenme: 79